Ook benieuwd naar geschiedenis Havaianas slippers? De beroemde rubberen slippers? 

Het eerste paar Havaianas slippers is ontstaan in 1996. De inspiratie voor deze slippers is verkregen van de Zori. Dit is een Japanse sandaal die is voorzien van een zool van rijst bladen. Dit is ook de reden waarom de Havaianas slippers een rijst patroon hebben op het voetbed van de slipper. Een verwijzing naar de Japanse sandaal.

De naam Havaianas is afkomstig van het Portugees voor Hawaiians.

Havaianas based on Zori

(beeld van officiele Havaianas site)

De Havaianas slippers waren een enorm succes. Al in het begin van de zeventiger jaren had Havaianas te maken met namaak. In reactie hierop heeft Havaianas de campagne “Havaianas The Real ones” gestart. Daarbij werd aangegeven dat de Havaianas slippers niet ruiken. Ook verliezen de slippers hun oorspronkelijke vorm niet. Dit in tegenstelling van de vele goedkope namaak producten.

Helaas worden er veel imitatie Havaianas slippers verkocht. Kies dus voor de betrouwbare verkopers. Via Bol.com kun je bij veel leveranciers online je favoriete Havaianas bestellen.

De populariteit van de slippers nam nog meer toe toen ook de bekende Braziliaanse televisie sterren openlijk de Havaianas slippers op Televisie begonnen te dragen. Dit werd vervolgens weer opgepakt door de verschillende bladen. Steeds vaker zag je de kleurrijke sandalen.

Pink Havaianas
Havaianas green

De Slippers van Havaianas werden vaak gedragen met de kleurrijke kant boven. Dit was de inspiratie om de kleurrijke Havaianas Top te lanceren. Oorspronkelijk in acht verschillende kleuren. Nu is het aantal kleuren enorm toegenomen en geeft Havaianas aan dat er maar liefst 20 verschillende kleuren in het assortiment zitten.

In de jaren die volgen kwam Havaianas met steeds meer designs voor de slippers. Het was een belangrijk onderdeel van de mode trends geworden. Op de site van Havaianas staat dat in 1997 de Havaianas Baby is geïntroduceerd. Waarbij ook de allerkleinsten die net kunnen lopen al trendy slippers kunnen dragen.

Een jaar later zagen we de eerste Havaianas slippers voorzien van den Braziliaanse vlag. Dit speciaal voor de wereld kampioenschappen voetbal. De vlag is gemonteerd op het bandje van de slipper.

De populariteit van de Havaianas slipper groeide verder. De buitenlanders kochten massaal deze hippe slippers. Wie naar Brazilië ging kreeg al snel de vraag om een paar slippers van Havaianas mee te nemen. Begin 2000 waren de slippers in meer landen te verkrijgen. Na Hawaï, Australië en Frankrijk volgden nog veel meer landen. De slippers zijn nu in meer dan 60 landen te verkrijgen. In 2007 is Havaianas ook te verkrijgen in Amerika. En een jaar later volgden nog meer Europese landen. Populair bij de Nederlanders is de winkel van Havaianas is Barcelona. Daar kun je zelf een unieke Havaianas laten samenstellen en eventueel laten voorzien van kristallen of andere versiersels op het bandje.

Havaianas en de Oscars

Op de site van Havaianas valt te lezen dat sinds 2003 Havaianas is verbonden met de Oscar uitreiking. De genomineerden ontvangen exclusieve Havaianas modellen.

Introductie Havaianas Slim

In 2006 zijn de Havaianas Slim toegevoegd aan de collectie. Dit om beter aan te sluiten bij de wensen van de vrouwelijke fans. Voorzien van smallere bandjes zijn de slippers misschien nog modieuzer geworden.

(Deze informatie over de historie van de Havaianas slippers is afkomstig van informatie bronnen op het internet, waaronder de officiële site van Havaianas.)

De informatie over de Havaianas Geschiedenis op deze pagina is met zorg samengesteld hierbij proberen we nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets op deze pagina niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 1 mei 2021